Trine Dyrholm vender tilbage til Fyn i det nordfynske kærlighedsdrama BEGYNDELSER

Fra venstre: Bjørk Storm Engelshardt Kirkegaard, fynske Luna Fuglsang Svelmøe, Trine Dyrholm & David Dencik i familiens hus i Bogense. Kreditering: Martin Dam Kristensen

Den kommende spillefilm BEGYNDELSER, har sit fundament forankret på Fyn og bærer stolt det nordfynske præg i alle dens facetter.

Trine Dyrholm indtager hovedrollen i dette kærlighedsdrama, og hendes tætte bånd til Fyn giver filmen en ekstra dybde, når den portrætterer et familiedrama, der finder sted i de velkendte omgivelser i og omkring Bogense. Men Trine Dyrholm er blot én af de fynske forbindelser i BEGYNDELSER. Et imponerende stort hold af fynske filmarbejdere arbejder bag kameraet i diverse nøgleroller, herunder produktionsteamet og locationsscouts, alle med det formål at indfange den autentiske fynske atmosfære og hverdagslivet for en familie på Nordfyn.

Optagelserne, der planlægges at starte den 29. april og strække sig indtil 13. juni, vil gøre BEGYNDELSER til mere end blot en film optaget på Fyn. Den vil være en film, der både lever og ånder gennem den nordfynske sjæl og hverdag. Fra familiens hjem i Bogense til idrætshallen i Otterup eller havnen ved Klintebjerg vil BEGYNDELSER give os en fortælling, der vil røre og inspirere publikum, og samtidig give os et intenst indblik i en helt almindelig nordfynsk families hverdag.

På FilmFyn er begejstringen for det nordfynske afsæt tydelig, Direktør Klaus Hansen udtaler: ”FilmFyn har bakket op om BEGYNDELSER fra starten. Allerede i 2021 fik vi præsenteret en stærk og fynsk forankret historie, vis tydelige nordfynske afsæt efterlod ingen tvivl om, at det var en film, der skulle have støtte. Og med Trine Dyrholm og David Cencik i de bærende roller samt et stærkt fynsk hold bag kameraet kommer BEGYNDELSER til at sætte et fint aftryk på det fynske filmår.”

Instruktør Jeanette Nordahl vender tilbage til Nordfyn for at optage sin anden spillefilm

Skal vi blive i et forhold, hvis den anden bliver alvorligt syg? Hvor forpligtet er vi over for vores livsledsager og børn, når ulykken rammer?

Disse spørgsmål er udgangspunktet i instruktør Jeanette Nordahls kommende kærlighedsdrama BEGYNDELSER, som dermed bliver instruktørens anden spillefilm efter hendes anmelderroste og FilmFyn-støttede debut mafiadramaet Kød & Blod med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen, som fik verdenspremiere ved Berlinalen i 2020. BEGYNDELSER er skrevet i samarbejde med manuskriptforfatter Rasmus Birch, og produktionsselskabet Snowglobe står bag.

Trine Dyrholm og David Dencik i front

Trine Dyrholm og David Dencik ses i hovedrollerne som ægteparret Ane og Thomas, der står midt i en skilsmisse, da Ane pludselig rammes af en blodprop, og der bliver vendt op og ned på deres livssituation. Parret yngste datter spilles af fynske Luna Fuglsang Svelmøe.

Snowglobe har, takket være et samarbejde med FilmFyn, fået mulighed for at bringe hele produktionen til Nordfyn samt Odense og omegn med hovedlocation i Bogense. Her starter optagelserne den 29. april. Optagelserne varer indtil 13.juni, og filmens forventede biografpremiere i 2025.

Handling

Ane og Thomas står midt i en skilsmisse, men har ikke fortalt det til børnene endnu. Thomas er lige ved at flytte sammen med sin nye kæreste, da Ane pludselig rammes af en livsændrende blodprop. De beslutter at blive boende sammen, indtil Ane får det bedre, og mens hun indædt kæmper for at komme tilbage til sit gamle jeg, må de begge se en ny virkelighed i øjnene og træffe et afgørende valg for familien.

BEGYNDELSER er en livsbekræftende og rørende kærlighedsfortælling om, hvad der sker i en familie og i et parforhold, når livsbanen for et af medlemmerne pludselig ændres.

For yderligere information, kontakt:

Cecilie Kallesøe, mobil: 53871762, mail: cecilie@filmfyn.dk