FILMUDDANNELSER

18FRAMES - DEN FYNSKE FILMSKOLE

18Frames er en uafhængig filmuddannelse med 21 medlemmer pr. årgang fordelt på syv faglinjer. Uddannelsen varer tre år og har base på Fyn. 18Frames er drevet af medlemmerne, som selv tilrettelægger deres uddannelse. Dvs. de selv hyrer undervisere ind fra branchen til foredrag og workshops, samt driver foreningen i dens daglige virke. For at være uafhængig modtages der ikke nogen penge af uddannelsesministeriet, hvorfor skolen i stedet er finansieret gennem støtte fra samarbejdspartnere, herunder særlig FilmFyn, og via medlemmernes egenbetaling. Til gengæld har eleverne total frihed til at skræddersy deres uddannelse.Læs mere på 18 FRAMES’ egen website.

FILMPRODUKTIONSLEDELSE PÅ UCL - ERHVERVSAKADEMI OG PROFESSIONSHØJSKOLE

Med en uddannelse i filmproduktionsledelse får du en afgørende rolle, når udfordringer skal løses og enderne mødes i det travle filmproduktionsmiljø. Du bliver stærk i: Planlægning og koordinering, budgettering og klar kommunikation. Med en uddannelse i filmproduktionsledelse bliver du klædt på til et arbejdsliv i filmbranchen. Du kommer til at arbejde med opgaver inden for: Ledelse, planlægning og processtyring, HR og samarbejde, jura og branchens organisering samt budgettering og økonomistyring. Du vil i løbet af uddannelsen blive rustet til at etablere og udvikle egne netværk strategisk og professionelt.

MANUSKRIPTUDVIKLING PÅ SYDDANSK UNIVERSITET

Manuskriptudvikling har manuskriptudvikling og –produktion til fiktionsspillefilm og andre serielle fortælleformer som sit kerneområde. På alle fag involveres dine egne tekster (pitch, synopsis , scener mv.) i undervisningen. Professionelle filmbranchefolk varetager en del af undervisningen og sørger for, at du gennemgår mange skriveaktiviteter, øvelser og feedbacksessioner, der peger frem mod udviklingen af dit eget manuskript. Ekskursioner til filmbranchen indgår også i forløbet.

SYDDANSK ERHVERVSSKOLE

Syddansk Erhvervsskole har oprettet et stylist-valgfag, målrettet filmbranchen, for deres frisørelever. Der findes tillige et film-tonet efteruddannelseskursus for uddannede frisører.

RYSLINGE HØJSKOLE

Ryslinge Højskole tilbyder forskellige forløb omkring klassisk scenekunst og filmskuespil. Læs mere på: www.ryslinge-hojskole.dk

FILM-MEDIE HF

Film-Medie HF i Faaborg er en 3-årig uddannelse baseret på HF-enkeltfag med særlig fokus på film og medier, så du bagefter kan søge ind på videregående medieuddannelser. Film-medie HF vil styrke og udvikle dig indenfor film og medier – samtidig med at du får en kompetencegivende HF-eksamen. Læs mere hos VUC Fyn Film.

SVENDBORG EFTERSKOLE

Svendborg Efterskole har linjefaget film, som giver træning i de basale færdigheder som er nødvendige for at kunne skabe film og tv-produktioner. Som elev får man løbet af de første måneder et bredt kendskab samt forståelse for de mange processer og redskaber, man benytter sig af når man fortæller historier via levende billeder.

OURE SKOLERNE

Oure Skolerne tilbyder bl.a. højskoleforløb med fokus på filmskuespil www.oure.dk