PRESSEMEDDELELSE: Den FilmFyn-Støttede Spillefilm GÆSTERNE Er Netop Udtaget Til Sundance Film Festival!

Filmens internationale teaser-plakat

Den FilmFyn-støttede spillefilm GÆSTERNE er netop udtaget til Sundance Film Festival!

Spillefilmen GÆSTERNE, som blev optaget på en række fynske locations sidste år, er netop blevet udtaget til den største uafhængige filmfestival i USA Sundance Film Festival. Den FilmFyn-støttede spillefilm, der er en psykologisk gyser af Christian Tafdrup, får sin internationale premiere til januar næste år på Sundance, mens den får biografpremiere herhjemme den 17. marts 2022.

I GÆSTERNE spidder Christian Tafdrup alt det, vi udholder for den gode stemnings skyld i en psykologisk gyser, der blander samfundssatire, gys og humor i en foruroligende cocktail. Christian Tafdrup har skrevet manuskriptet sammen med sin bror Mads Tafdrup, som han også skrev ’En frygtelig kvinde’ sammen med. Denne gang udforsker brødrene vores allesammens absurde og genkendelige måder at opføre os på, og hvor langt vi er villige til at gå for at opretholde den gode stemning. 

Selv er Christian Tafdrup meget glad og taknemlig for udtagelsen

Jeg har længe forsøgt at få en film på Sundance Film Festival, så jeg er glad for, at tredje gang nu er lykkens gang. Og så ovenikøbet med en gyserfilm, der kun sjældent er at finde på de store festivaler. At træde i fodsporene på film som ’Hereditary’, ’Blair Witch Project’ og ’It follows’, som alle er blevet vist i programmet Midnight er en stor ære for mig. Jeg glæder mig til at pakke tasken og krydse atlanten og forhåbentligt være med til endnu engang at gøre en forskel for dansk film på verdens fedeste festival.

Om Gæsterne
Bjørn, Louise og deres datter Agnes møder på en ferie i Toscana det hollandske par Karin og Patrick, der har deres søn Abel med. De to familier har fantastisk kemi, og da Bjørn og Louise tre måneder senere på en kold efterårsdag bliver inviteret til deres landsted i Holland, tøver de i første omgang, men siger hurtigt ja tak – for hvad er det værste, der kan ske? Den gode stemning fra Italien er imidlertid forsvundet, og danskerne oplever fra start en grænseoverskridende opførsel, hvor alle deres sociale spilleregler bliver udfordret. Men hvor meget er de villige til at finde sig i? Hvor lang tid går der, før den høflige facade krakelerer? Og er det i virkeligheden dem selv, der er noget i vejen med?

Med støtte fra FilmFyn har filmens første, og eneste danske, optagelser netop fundet sted i fire fynske kommuner, nemlig Odense, Nyborg, Langeland og Faaborg-Midtfyn, hvor det internationale filmhold har været indkvarteret på Boltinggaard Gods. Filmen er produceret af Profile Pictures i samarbejde med hollandske Oak Motion Pictures. Den er støttet af DFI, FilmFyn, DR samt The Netherlands Film Incentive og distribueres af Nordisk Film.

Danske talenter og hollandske stjerner foran kameraet
I rollerne som Bjørn og Louise ses Morten Burian og Sidsel Siem Koch. Begge har tidligere medvirket i flere teaterstykker og TV-serier, men står nu over for deres store filmgennembrud med deres første hovedroller. Fedja van Hûet og Karina Smulders navne klinger måske ikke bekendt herhjemme, men de er begge store stjerner i Holland, og spiller her Patrik og Karin, der ikke opfører sig helt, som Bjørn og Louise havde forventet.

Om Sundance Film Festival
Sundance Film Festival anses i dag for at være et af de vigtigste udstillingsvinduer for europæisk filmkunst over for det nordamerikanske marked. GÆSTERNE er udtaget i programmet Midnight, Programmet har eksisteret siden 1991 og er inden for filmverdenen betragtet som en kategori for de mest udfordrende og givende filmoplevelser fra hele verden.

For yderligere information
Klaus Hansen // klaus@filmfyn.dk // 20 81 09 59
Michael Feder // michael@have.dk // 22 43 49 42

Se også

FilmFyn var en tur forbi settet på GÆSTERNE, da den tilbage i marts 2020 optog på Fyn. Set-besøget fandt sted på en lokal skole i Faaborg-Midtfyn Kommune og flere fynske børn var statister Se mere