Pressemeddelelse: CPH:DOX 2022 FilmFyn-Støttede Premierefilm

Fire FilmFyn-støttede dokumentarfilm får prestigefuld festivalpremiere på CPH:DOX 2022

Danmarks internationalt anerkendte dokumentarfilmfestival CPH:DOX løber af stablen om godt en måned.

CPH:DOX, der er en af verdens største, løber i år fra 23. marts til 3. april 2022 med filmvisninger og events rundt omkring i København. Sideløbende byder CPH:DOX på filmvisninger i en række byer rundt omkring i Danmark med konceptet DOX:DANMARK. Fra d. 1-10. april vil publikum desuden kunne opleve film på CPH:DOX’ streaming platform, hvor et kurateret udvalg af årets film bliver vist.

Hele fire film, støttet af FilmFyn, får i år en prestigefuld premiere på CPH:DOX, hvor to endda er med i festivalens konkurrence programmer. 

De DOX-udvalgte titler er fire meget forskellige film med tilknytning til FilmFyns område: To af filmene har nydt godt af de voksende postproduktionsmuligheder på Fyn, én film er fynsk instrueret og én er fynsk produceret. 

Dansk dokumentarfilm er i verdensklasse. Det er derfor en hel naturlig del af FilmFyns støttepolitik at give støtte til filmprojekter af høj kvalitet, hvad enten det er internationalt orienterede film, dagsordenssættende film med danske temaer eller film der har et fynsk udgangspunkt.

Du kan læse mere om FilmFyns støtteordning for dokumentarfilm her:
FilmFyns dokumentarstøtteordning

Se programmet til årets CPH:DOX


INTO THE ICE

Crans Montana, Switzerland | Tages Anzeiger Zürich

Klimadokumentarfilmen INTO THE ICE af Lars Henrik Ostenfeld åbner festivalen mandag 21. marts 2022.

INTO THE ICE (’Rejsen til isens indre’) er et visuelt overlegent eventyr om indlandsisen på Grønland og hemmeligheden om vores fremtid, som er gemt nede i den. På trods af mange års forskning, har vi stadig ikke noget klart svar på, hvor hurtigt den grønlandske indlandsis smelter. INTO THE ICE følger de tre førende forskere, Alun Hubbard, Dorthe Dahl-Jensen og Jason Box i deres dedikerede kamp for at undersøge indlandsisen og gøre os alle klogere på omfanget af klimakrisens konsekvenser for fremtiden. Dette indebærer, at forskerne er til stede på isen, som de undersøger med livet som indsats. Bundet til intet andet end et reb kravler instruktør Lars Henrik Ostenfeld og forskeren Alun Hubbard ned i isens mørke i et hul, der er 180 meter dybt, for at kaste nyt lys over, hvor meget smeltevand isen rummer.

Udover at være dette års åbningsfilm, er INTO THE ICE nomineret i festivalens hovedkonkurrence DOX:AWARD.

Filmen er støttet af FilmFyn bl.a. fordi dele af filmens efterarbejde har fundet sted på Fyn. 

Instruktør Lars Henrik Ostenfeld
Producer Malene Flindt Pedersen
Produktionsselskab HANSEN & PEDERSEN
Medvirkende Jason Box, Dorte Dahl, Alun Hubbard m.fl.
Premieredato 21.03.2022 på CPH:DOX

Læs mere og find billetter her


CHOKOLADEKRIGEN

CHOKOLADEKRIGEN er den tredie film i Miki Mistratis trilogi om forholdene i den internationale chokoladeindustri.

Den amerikanske advokat Terry Collingsworth har viet sit liv til at eliminere tvangsarbejde og handel med børn i en kamp mod chokoladegiganterne. Collingsworths mål er at få Nestlé og Cargill, to af verdens største kakaoproducenter og -indkøbere, dømt i USA  for at vende et blindt øje til den systematiske udnyttelse af børn i kakaoproduktionen. 

Gennem Collingsworths møde med chokoladebranchen, oplever han med egne øjne kakao-industriens mørke side. Beviser, som han skal bruge i sin retssag foran den amerikanske højesteret mod verdens største chokoladeproducenter.

Filmen er støttet af FilmFyn bl.a. fordi dele af filmens efterarbejde har fundet sted på Fyn. 
 CHOKOLADEKRIGEN er nomineret i CPH:DOX FACT AWARD programmet. 

Instruktør Miki Mistrati
Producer Helle Faber
Produktionsselskab Made In Copenhagen
Medvirkende Terry Collingsworth, Paul Hoffmann, Melina Cardinal-Bradette, Kelsey Peden m.fl.
Premieredato 23.03.2022 på CPH:DOX

Læs mere og find billetter her


INGEN KENDER CASPER

Den fynske dokumentarinstruktør René Odgaard har i årevis arbejdet på filmen om det fynske YouTube fænomen Casper Harding – og nu får INGEN KENDER CASPER en prestigefuld premiere på CPH:DOX. 

Den selverklærede største drengerøv på YouTube, karakteren Spørg Casper, har stor succes med sine grænseoverskridende og selvudstillende videoer. Men som følgerne strømmer til, vokser Caspers indre uro også, og minderne fra en opvækst med en far med skizofreni presser sig på. Henover otte år, følger vi Casper, mens han i takt med den stigende internetberømmelse forsøger at navigere i den flydende grænse mellem online- og offline-tilstedeværelse. Casper bliver selv far, men måske aldrig rigtig voksen.

INGEN KENDER CASPER er en ærlig fortælling om at finde sit ståsted i det hurtige internetliv, der hurtigt fylder det meste.Instruktør René Odgaard
Producer Maria Helga Stürup
Produktionsselskab Good Company Pictures
Medvirkende Casper Harding m.fl.
Premieredato 24.03.2022 på CPH:DOX

Læs mere og find billetter her


KAPTAJNENS HJERTE

Den fynsk producerede animerede dokumentar KAPTAJNENS HJERTE er skabt af kunstmaler og filminstruktør Simon Bang, som udforsker sin morfars skæbne og fortæller historien om den verdensfarende kaptajn Knud Goth. 

Knud stikker til søs som 14-årig. Da han 50 år senere går i land er det med kaptajnskasket og minder fra to verdenskrige i skibskisten. Han har overlevet ubådsangreb, havarier og den gule feber. Undervejs møder han også kærligheden, og selvom det ikke er let at være både kaptajn og familiefar, har Anna og børnene dyrket ham som en helt. Men da han går i land, fanges han i nye stormvejr, som selv ikke to verdenskrige har kunnet forberede ham på.KAPTAJNENS HJERTE er produceret af den fynske dokumentarist Lars Feldballe Petersen. 

Instruktør Simon Bang
Producer Lars Feldballe Petersen
Produktionsselskab Film & TV-Compagniet
Medvirkende Ida Jakobsson, Ulla Bang, Simon Bang m.fl.
Premieredato 23.03.2022 på CPH:DOX

Læs mere og find billetter her