Kunst, kultur og teknologi sammenføres på CREATE Festival, som i dag slår dørene op for årets festival

Intime Masterclasses og workshops med store internationale navne, filmvisninger og talks er alt sammen blevet en fast del af CREATE Festival i Svendborg, der i disse dage afholdes for fjerde gang.

Hvad skal du så se, tænker du? Her er et par anbefalinger fra det store program:

Besøg fra Fortiche Production

– I år er vi stolte af, at det blandt andet er lykkedes os at få Martial Andrés fra det franske studie Fortiche til Svendborg, fortæller festivalleder Asbjørn Bourgeat.

– Det er Fortiche, der i samarbejde med Riot Games står bag kæmpesuccesen Arcane på Netflix. Martial Andrés er Animation Supervisor og har været med til at lave alle episoder i serien.

Søndag d. 5. februar kl. 11.30 – 13 holder han en eksklusiv masterclass for max 50 personer, hvor han fortæller om sit arbejde og giver et sjældent indblik ’behind the scenes’.

Det koster kun et festivalarmbånd til 80 kr. at være med, men det er vigtigt at booke plads.

Masterclass med Jannik Hastrup

Samme armbånd giver også adgang til en masterclass med Jannik Hastrup, en grand old man i dansk film.

– Vi er mange, der er vokset om med hans universer – før der overhovedet var noget, der hed Netflix. Så det er en stor ære, at han har sagt ja til at komme til Svendborg, siger Asbjørn Bourgeat.

Mød Jannik Hastrup lørdag d. 4. februar kl. 10 – 11.30, hvor det også er nødvendigt at booke en plads.


Helt ny multiuser VR-oplevelse

På festivalen er det også muligt at prøve en helt ny VR-oplevelse, der er udviklet på Viborg Animationsskole og ikke har været vist andre steder før.

– Her kan I være op til fem mennesker, der går rundt sammen inde i et kæmpestort akvarium, hvor fiskene reagerer på det, I gør. Står I stille, kommer de hen til jer. Laver I en pludselig bevægelse, svømmer de væk.

Det er 4. og 5. februar kl. 10 – 16, og der er fri adgang med et festivalarmbånd.

Konference om livsfortællinger

Sidst med ikke mindst bliver hele festivalen skudt i gang med en dagskonference d. 2. februar, der blandt andet har Jonas Poher Rasmussen, Hanne-Vibeke Holst og Jesper Wung-Sung på programmet.

Det bliver en indholdsrig dag der handler om, hvordan vores identitet bliver formet at den historie, vi bærer rundt på, og hvordan vi som mennesker skaber vores egen livsfortælling.

Konferencen kræver som det eneste på festivalen en særskilt billet, der kan bestilles her

Dyk ned i hele festivalensprogram her

Om CREATE Festival

  • Festivalen, der tidligere hed Svendborg Graphic, løber fra 30. januar til 5. februar 2023
  • Festivalen foregår på Svendborg Bibliotek og otte andre steder, der alle ligger i gåafstand
  • Festivalarmbånd, der giver gratis adgang til alle aktiviteter, koster 80 kr. for voksne, 55 kr. for unge (13-17 år) og 5 kr. for børn (0-12 år)
  • Se mere på Createfestival.dk