KAGEFABRIKKEN er udtaget til Zürich Film Festival

Tales Inc., Scandinavian Film Distribution og Christian Lollikes KAGEFABRIKKEN er netop blevet udtaget til den prestigefyldte filmfestival Zürich Film Festival i Schweiz, hvor internationale spillefilm af talentfulde filmskabere hyldes. Festivalen løber af stablen den 22. september – 3. oktober i Zürich. KAGEFABRIKKEN får verdenspremiere på festivalen, mens den får dansk premiere den 5. januar 2023.

D. 24. september får Christian Lollikes debutfilm KAGEFABRIKKEN verdenspremiere på Zürich Film Festival, der præsenterer en række nøje udvalgte internationale film fra nye, aspirerende filmskabere. KAGEFABRIKKEN præsenteres i kategorien Feature Film Competition, hvor den som 1 ud af 14 film fra hele verden skal konkurrere om en af de eftertragtede Golden Eye Awards. Festivalen løber af stablen den 22. september – 3. oktober i Zürich, Schweiz. Om udtagelsen udtaler instruktør Christian Lollike:

”Jeg er meget stolt over, at KAGEFABRIKKEN er udtaget. At få lov til at debutere på en stor international filmfestival er naturligvis en drøm. Problemet er, at jeg har set mig lun på hovedprisen. Men træerne vokser kun yderst sjældent ind i himlen.”

KAGEFABRIKKEN er en tankevækkende og satirisk romantisk komedie, der vil prikke til danskernes fremmedangst og den fremadstormende sundhedsfanatisme. Det er en fortælling med kærligheden i centrum, en bevægende og vild historie om en søgende, kriseramt mand og en familie, der skal finde sig selv midt i en brydningstid. Filmen har et stærkt cast, der inkluderer bl.a. Nicolas Bro, Bahar Pars, Tina Gylling Mortensen, Emma Sehested Høeg og Andreas Jebro m.fl.

Handlingen

Den midaldrende kagefabrikant Niels er på kanten af et sammenbrud, da hans fabrik er på randen af konkurs. Derfor forsøger hans kone Else at redde fabrikken ved at hjemkalde datteren June og hendes mand Jonny, som foreslår en omfattende modernisering, der har fokus på produktion af sunde kager. Niels kan ikke overskue denne moderniseringsproces og forelsker sig i stedet hovedkulds i fabrikkens nye rengøringsdame, Zeinab.

Klassehold foran kameraet

Christian Lollike har samlet et klassehold af rutinerede og stærke skuespillernavne til KAGEFABRIKKEN. Efter kæmpesuccesen Retfærdighedens Ryttere af Anders Thomas Jensen og senest i en mindre rolle i Christoffer Boes Smagen af sult er Nicolas Bro i rollen som Niels Agger tilbage i sin første hovedrolle siden Ole Bornedals Dræberne fra Nibe fra 2017.

Han får stærkt med- og modspil af erfarne Tina Gylling Mortensen som hans kone Else. Og i rollen som den handlekraftige rengøringsdame Zeinab, har holdet bag filmen sikret sig svenske Bahar Pars, som spillede en stor rolle i den Oscar-nominerede komedie En mand der hedder Ove fra 2015. Som datteren June optræder det tidligere Bodil-nominerede multitalent Emma Sehested Høeg, der bl.a. har haft succes på de skrå brædder som halvdelen af kunstnerduoen How to kill a dog. Herudover ses bl.a. Andreas Jebro, Ena Spottag, Zaki Youssef, Henrik Noel, Lotte Andersen, Louise Mieritz, Olaf Højgaard og Madame Nielsen i andre roller.

Holdet bag

Debuterende filminstruktør Christian Lollike er en af dansk teaters mest prisbelønnede og dristige skikkelser gennem de sidste 20 år og har adskillige tidligere teaterproduktioner i bagagen. Han er uddannet dramatiker ved Aarhus Teater og har over de seneste 15 år sat fokus på politiske debatter gennem sine mange forestillinger. Christian Lollike har lavet teater om terrorister, flygtninge, selvmordere og voldtægtsforbrydere. Han er blevet kaldt et kraftcenter i dansk teater og branchens enfant terrible. Og så har han desuden modtaget en lang række prestigefyldte priser for sit arbejde både som instruktør, dramatiker og producent.

Bag kameraet har Tales Inc. sikret sig Lars von Triers faste filmfotograf, Manuel Alberto Claro, Rikke Tvilum som production designer, Anders Villadsen som klipper, Rune Klausen og Thomas Peres-Pape på lyd samt Jonas Struck og Karen Krogshøj som komponister.

KAGEFABRIKKEN produceres af Maj Andersson, Michael Fleischer og Kim Magnusson for Tales Inc. og er støttet af FilmFyn, Det Danske Filminstitut og Danmarks Radio. Filmen distribueres i Danmark og Norden af Scandinavian Film Distribution.

KAGEFABRIKKEN får dansk biografpremiere i januar 2023.

For yderligere information, kontakt venligst:

Klaus Hansen, FilmFyn // klaus@filmfyn.dk // 2081 0959

Emilie Baggesen Selin, HAVE kommunikation / 26 11 41 04 / emilie@have.dk