FilmFyns årsrapport 2023

2023 blev et begivenhedsrigt år på godt og ondt. Branchen blev mødt af udfordringer som følge af krisen i både dansk og europæisk filmproduktion. Men på trods af krisen har det stadig været et aktivt filmår på Fyn, hvor vi bød flere lavbudget film og debutanter velkommen og hvor der blev skabt rum til at udvikle fremtidens filmproduktioner på Fyn.

I 2023 oplevede vi konsekvenserne af en krise i filmproduktionen, der ramte både Danmark og Europa. Stigende budgetter og rettighedskonflikter satte produktioner på standby og påvirkede beskæftigelsen i branchen negativt. Men der er heldigvis ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. 2023 blev nemlig et stort fynsk udviklingsår, hvor fremtidens fynske filmproduktioner blev sat i søen – det største antal på et år i FilmFyns historie. Det blev også året hvor UCLs nye filmuddannelse i Svendborg blev godkendt, en investering i fremtidens filmarbejdere, som vil styrke den fynske filmbranche og imødekomme et nationalt behov.

Sammen med de fynske biografer fejrede vi vores 20-års jubilæum og styrkede samarbejdet om lanceringen af danske film lokalt. Det glæder vi os til at tage med ind i 2024!

I 2024 fortsætter vi med at fokusere på at styrke den fynske synlighed gennem filmproduktioner. Med et stigende antal henvendelser om støtte til spillefilm og dokumentarfilm ser vi optimistisk frem mod et år fyldt med fynske filmfortællinger.

Dyk ned i detaljerne i vores årsrapport, der beskriver FilmFyns støttede projekter, synlighedsskabende aktiviteter fra årets løb og strategiske planer for fremtiden.

Vi håber I vil læse med!

For yderligere, kontakt

Cecilie Kallesøe / 53 87 17 62 / cecilie@filmfyn.dk