FilmFyn har støttet Christoffer Guldbrandsens A STORM FORETOLD

Christoffer Guldbrandsen og Roger Stone i Rogers studio
Fotograf: Frederik Marbell

FilmFyn og Guldbrandsen Film kan i dag offentliggøre FilmFyns støtte til den højaktuelle danske dokumentar A STORM FORETOLD. A STORM FORETOLD er instrueret af journalist og filminstruktør Christoffer Guldbrandsen, som gennem to år har haft unik adgang til hovedaktørerne bag den politiske kampagne, der var med til at gøre Trump til vinderen af det amerikanske præsidentvalg i 2016.

I filmen følger den danske filminstruktør Donald Trumps nærmeste politiske rådgiver Roger Stone, og filmen spiller disse dage spiller en væsentlig rolle i undersøgelsen af stormen på den amerikanske kongres i januar 2021. A STORM FORETOLD giver et indblik i nogle af de personer som var omkring begivenhederne den gang, og alt imens demonstranter trængte ind i kongressen den skæbnesvangre dag i januar, befandt Guldbrandsen sig netop side om side med Trumps inderkreds, med kameraet rullende.

FilmFyn direktør Klaus Hansen udtaler:

”Christoffer Guldbrandsens A STORM FORETOLD er et fantastisk eksempel på dokumentarfilms evner til at afdække samfundsmæssige vigtige forhold. Filmen har allerede før den har fået premiere medført stor debat i USA såvel som i Danmark. Jeg er rigtig stolt over at FilmFyn har støttet A STORM FORETOLD.”

Handlingen – Beretningen om stormen

A STORM FORETOLD er beretningen om, hvordan stormen på Capitol, den amerikanske kongres og det amerikanske demokratis højborg, må betragtes som en logisk og forudsigelig konsekvens af Donald Trumps præsidentperiode.

Ved indsættelsen af Donald Trump som amerikansk præsident blev det sagt, at man skulle tage Trump alvorligt, men ikke bogstaveligt. Oplevet indefra i Trumps strategiske bagland vil filmen kortlægge de kausale årsagssammenhænge og vise, hvordan ord bliver til handling, hvordan retoriske udsagn bliver korporlig vold og hvordan fortællingen om virkeligheden transformeres til at blive virkeligheden selv.

Et led i undersøgelsen

A STORM FORETOLD er i disse dage højaktuel og filminstruktør Christoffer Guldbrandsens optagelser bliver anvendt som bevismateriale af kongres-undersøgelsen af den såkaldte 6. januar-komité, som undersøger stormen på den amerikanske kongres 6. januar 2021.

Afhøringen sker, fordi komitéen mener, at han ligger inde med vigtigt materiale fra Trumps inderkreds fra dagene op til angrebet på Kongressen. Torsdag blev et udpluk af Guldbrandsens optagelser fra dokumentarfilmen anvendt som bevismateriale og afspillet under høringen inden der skulle træffe en beslutning om, hvorvidt Trump skulle stævnes.

Fakta om A STORM FORETOLD

Holdet:

  • Instruktør: Christoffer Guldbrandsen
  • Producer: Peter Engel, Henrik Veileborg
  • Fotograf: Frederik Marbell
  • Klipper: David Rosenquist
  • Medvirkende: Roger Stone, Kristin Davis, Michael Caputo, Randy Credico, m.fl.
  • Produktionsselskab: Guldbrandsen Film

For yderligere information, kontakt:

Klaus Hansen, FilmFyn klaus@filmfyn.dk, mobil: 2081 095