THEATRE OF VIOLENCE

FILMENS HANDLING

Theatre of Violence er en dokumentarfilm om verdens første retssag mod en tidligere børnesoldat ved den internationale krigsforbryderdomstol i Haag.

Theatre of Violence var kun 9 år gammel da han blev kidnappet af Joseph Kony og The Lord’s Resistance Army (LRA). Han blev hjernevasket og indoktrineret og levede som soldat i oprørshæren til han i 2015, som 35 årig, formåede at flygte og melde sig selv. I mellemtiden var han steget i graderne og blev kendt som en dygtig og frygtet kommandør. Joseph Kony er stadig på fri fod, og de fleste af hans generaler er afgået ved døden. Tilbage står Dominic Ongwen, som nu er blevet anklaget i Haag for forbrydelser mod menneskeheden.

Men er Dominic Ongwen en bøddel eller et offer? Eller begge dele?  Og kan man tage en enkelt mand til indtægt for en blodig borgerkrig, hvor grusomheder blev begået på begge sider?

Det er blot nogle af de spørgsmål Ongwen’s advokat Krispus Ayene forsøger at finde svar på gennem sit opklaringsarbejde i det nordlige Uganda, hvor modstanden mod retssagen er stor og hvor den internationale krigsforbryderdomstol møder kraftig kritik. Her frygter man at retssagen kan få hadet mellem nord og syd til at blusse op igen.

FAKTA OM FILMEN

Producer:

Helle Faber, Heidi Kim Andersen

Instruktør:

Emil Langballe, Lukasz Konopa

Medvirkende:

Kristpus Ayena, Dominique Ongwen m.fl.

Produktionsselskab:

Made in Copenhagen

Distributionsselskab:

DR og Dogwoof

Længde:

TBA

Premieredato:

Forventet ultimo 2022