DEN, DER LEVER STILLE

FILMENS HANDLING

DEN, DER LEVER STILLE, er baseret på Leonora Christina Skovs autobiografi af samme navn. Det er en Kong Ødipus fortælling: du er født med en forudbestemt skæbne; du ikke kan flygte fra. I DEN, DER LEVER STILLE er Leonoras forudbestemte skæbne hendes sociale arv, som hun skal bryde ud af, hvis hun vil være fri.

Leonoras forældre er begge fra utrygge barndomshjem, hvor de har dækket over deres families misbrug og psykisk sygdom for at leve op til samfundets opfattelse af normalitet. Sammen har forældrene derfor skabt en normal familie: Hr og Fru Skov og datteren. Men mor er psykisk syg, og far dækker over ved at holde hende i hjemmet, så treenigheden ikke bliver brudt. Leonora vokser op i et hjem drevet af angst og mental terror og med en mor, der ikke formår at elske hende. Som 22-årige flytter hun væk fra hjemmet. Forældrene vil have deres datter med hjem, men det nægter hun, hun vil leve sit eget liv. Forældrene siger, at hun er psykisk syg og afskriver deres datter. 10 år senere er mor døende af kræft og ligger på hospice og far kalder Leonora hjem til den skæbne, der altid har været tiltænkt hende. Leonora skal være den nye ’Fru Skov’ i fars treenighed: Hr og Fru Skov og Datteren – den normale familie, der lever op til samfundets normer.

Filmen er et nuanceret billede på et nedarvet psykisk voldeligt forhold. Det er en film, hvor der ingen skurke er, da alle agerer på bagrund af deres arv, presset for at opnå normalitet og den alt herskende hygge, der aldrig må brydes med.

FAKTA OM FILMEN

Producer:

Regner Grasten og Tove Grasten

Instruktør:

Puk Grasten

Medvirkende:

Frederikke Dahl Hansen, Jens Albinus, Sara Borberg, Marina Bouras, m.fl.

Produktionsselskab:

Regner Grasten Film Produktion

Distributionsselskab:

Nordisk Film Distribution

Længde:

TBA

Premieredato:

06.04.2023