EDIT24 finale fejrer unge fynske filmskabere

Børn og unge producerer film under projektet EDIT24
Foto: Mikael Woelke

Atter engang har de fynske 4.-7. klasser fået skabt en masse festlige, frække og fantasifulde film til EDIT24 konkurrencen hen over de sidste par måneder. Mere end 3500 børn fordelt på i alt 164 skoleklasser i Odense, Kerteminde, Nyborg, Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Assens, Langeland, Ærø og Nordfyns Kommune har fordybet sig i en kreativ og lærerig proces, som har resulteret i over 400 animations- og realfilm.

I hver kommune er der i løbet af marts blevet afholdt gallashows, hvor klassernes nominerede film har konkurreret om at blive bedste animations- og realfilm i deres kommune. Og nu kulminerer konkurrencen med kåring af årets bedste EDIT24 film ved et brag af en finalefest i Odense onsdag den 29. marts.

Klaus Hansen, direktør for FilmFyn, er begejstret for opbakningen blandt de fynske skoler til EDIT24. Han udtaler, “Det er fantastisk at se så mange børn og unge engagere sig i at skabe deres egne film. Vi er meget glade for den store opbakning og ser frem til at se de mange kreative og fantasifulde film, som eleverne har skabt.”

Han udtaler yderligere, “EDIT24 er en fantastisk måde at introducere børn og unge til filmmediet på. Det er vigtigt for os at støtte den tidlige rekruttering af talenter til filmbranchen, og EDIT24 er en oplagt mulighed for at give de unge praktisk erfaring med filmproduktion i en tidlig alder.”

Finalefesten finder sted i Nordisk Film Biografer Odense og er delt i to: om formiddagen præsenteres og præmieres 4-5. klassernes animationsfilm, og over middag fejres 6-7. klassernes realfilm, der i år er skabt under temaet Digterens dilemmaer.

EDIT24 lokalgalla i Svendborg onsdag den 22. marts 2023.

Om EDIT24

EDIT24 er et unikt koncept, der giver elever i 4.-7. klasse på Fyn mulighed for at lave deres egen realfilm eller animationsfilm på mobil og tablet – fra idé til færdigklippet film.

I EDIT24-forløbet kommer alle lærere på workshop og senere i filmugerne inddeles eleverne i mindre grupper, som kaster sig over at skrive en synopsis til en kortfilm, optage klip til filmen på deres mobiltelefon eller tablet, klippe dem digitalt, arbejde med lyd for til sidst at uploade filmen til www.edit24.dk.

Der er i år forskellige temaer og benspænd for filmene, som kan ses på www.edit24.dk/konkurrencen/regler/

Formålet med EDIT24 er at få filmmediet ud til børn og unge, øge deres forståelse af film og give dem den hands-on-erfaring, som er afgørende for virkelig at kunne forstå filmens sprog.

Projektet er arrangeret af FilmFyn og støttet af Kulturregion Fyn og H.C. Andersen Fonden

Læs mere om EDIT24 på www.edit24.dk og mød EDIT24 på Facebook.

Se også www.filmfyn.dk

For yderligere information, kontakt:

Konsulent Cecilie Kallesøe, FilmFyn / cecilie@filmfyn.dk / 53 87 17 62

Projektleder Lise Kapper / edit24@filmfyn.dk / 61 39 35 68