Den første fynskproducerede spillefilm er i produktion

Trine Pallesen og Morten Agerholm på set – Foto af Jesper Tønnes

Det fynske produktionsselskab, Goodwill Film, er i øjeblikket i produktion med den prisvindende instruktør Jesper Quistgaards debutspillefilm ”Sønnike”. Produktionen er et resultat af et vellykket forløb i Den Vestdanske Filmpulje, New Danish Screen og FilmFyns talentudviklingsinitiativ ”Nye steder – Nye stemmer”, hvis formål netop var at udvikle de filmiske fortællinger, der lever uden for hovedstadsområdet.

Et foregangsselskab – og en bæredygtig filmbranche på Fyn

Mens der er debat om fordelingen af midler til de regionale filmfonde, mener Abbi Moreno, produceren af “Sønnike”, at deres film er et fremragende eksempel på, at de regionale filmfonde kan opfylde deres mål om at skabe bæredygtige filmmiljøer uden for København.

Han uddyber:

“Jeg oplever en vis modvilje mod de regionale filmfonde fra den københavnske filmbranche. Der argumenteres for, at der ikke opnås tilstrækkelige resultater med de tilgængelige ressourcer (…) Argumentet for de regionale filmfonde er netop at udvikle branchen andre steder end i København. Handling taler mere end ord, og vores arbejde med ‘Sønnike’ er et modsvar til den kritik. Jeg føler, vi matcher de store forventninger. Jeg tror på, det har kvaliteten. Det, vi skaber, er virkelig fantastisk. De har hjulpet os, og givet os mulighed for at debutere på professionelt niveau. Når man har været i biografen og se ”Sønnike”, så tror jeg, at man vil tænke, at det har været en god investering.”

Lille forespørgsel, stort resultat

Det var direktør for FilmFyn Klaus Hansen, der oprindeligt opfordrede Abbi Moreno og Jesper Quistgaard til at være en del af “Nye stemmer – Nye steder”, hvilket resulterede i produktionsstøtte fra både New Danish Screen på DFI og FilmFyn. Realiseringen af Fyns første spillefilm markerer en betydningsfuld milepæl og det faktum skaber et mere nuanceret filmpolitisk ståsted end hidtil.

Klaus Hansen uddyber: “Jeg er utroligt stolt over at se resultatet af vores indsats med talentudviklingsinitiativet ‘Nye steder – Nye stemmer’. Med produktionen af ‘Sønnike’ dokumenterer vi udviklingen af et bæredygtigt filmmiljø på Fyn. FilmFyn har støttet og vejledt Goodwill og instruktør Jesper Quistgaard gennem processen. Det er virkelig fantastisk at se, hvordan initiativet NSNS har ført til så betydelige resultater. Sammen har vi skrevet historie med Fyns første spillefilm og det giver os et mere nuanceret filmpolitisk ståsted. Jeg håber inderligt, at publikum vil opleve kvaliteten og dedikationen i ‘Sønnike’ og anerkende værdien af investeringer i regionale filmfonde.”

For yderligere info:

Klaus Hansen, adm. direktør, FilmFyn
klaus@filmfyn.dk
Mobil: 2081 0959

Abbi Moreno, Adm. Direktør, Goodwill
abbi@goodwillfilm.com
Mobil: 91101040