Den FilmFyn-støttede spillefilm DU SOM ER I HIMLEN prisbelønnet i San Sebastian!

På foto: Flora Ofelia Hofmann Lindahl som Lise.
Fotograf: Marcel Zyskind

Tea Lindeburgs DU SOM ER I HIMLEN har netop modtaget to af hovedpriserne ved filmfestivalen i San Sebastian: Bedste Instruktør til Tea Lindeburg og Bedste Hovedrolle til den blot 16-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

Den internationale succes regner fortsat ned over Tea Lindeburgs spillefilmsdebut, periodedramaet DU SOM ER I HIMLEN, som blev indspillet på Fyn sidste år,

Filmen har her til aften har vundet hele to priser i hovedkonkurrencen på årets filmfestival i San Sebastian. Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der fik sit gennembrud i DR-dramaserien Ulven kommer, modtager i en alder af 16 år den uhyre prestigefyldte skuespillerpris, prisen for Bedste Hovedrolle delt med Hollywood-stjernen Jessica Chastain for The Eyes of Tammy Faye, og Tea Lindeburg kan starte sin filmkarriere ud med juryens blåstempling i form af prisen for Bedste Instruktør.

DU SOM ER I HIMLEN fik anmelderrost verdenspremiere på den prestigefyldte filmfestival Toronto Film Festival. Efter San Sebastián International Film Festival fortsætter filmen på endnu en A-festival, nemlig Busan Film Festival i Sydkorea og dernæst London Film Festival og Hamburg Film Festival.

Periodedramaet DU SOM ER I HIMLEN får dansk biografpremiere den 6. januar.

Handlingen
Det er andet år i træk, at Skuespillerprisen havner på danske hænder. Sidste år delte DRUK-herrerne, Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe prisen, og i år er det så helt sensationelt det danske stortalent Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der har imponeret juryen i hovedrollen som Lise. Foruden at være den yngste Robertpris-vinder kan Flora Ofelia Hofmann Lindahl nu også kalde sig den yngste modtager af Skuespillerprisen i San Sebastian, som for første gang i år uddeles på tværs af køn. Flora Ofelia Hofmann Lindahl vinder prisen som den tredje danske kvindelige skuespiller efter Paprika Steen for Stille Hjerte i 2014 og Connie Nielsen for Brødre i 2004. 
 
Som den første danske instruktør nogensinde, modtager Tea Lindeburg den fornemme pris for Bedste Instruktør på den prestigefyldte filmfestival.
 
DU SOM ER I HIMLEN fik anmelderrost verdenspremiere på Toronto Film Festival. Efter San Sebastián International Film Festival fortsætter filmen på endnu en A-festival, nemlig Busan Film Festival i Sydkorea og dernæst London Film Festival og Hamburg Film Festival.
 
Periodedramaet DU SOM ER I HIMLEN får dansk biografpremiere den 6. januar.

Handlingen
DU SOM ER I HIMLEN er baseret på den danske klassiker En dødsnat fra 1912, som var forfatter Marie Bregendahls selvbiografiske gennembrudsroman. I filmen, der udspiller sig på en gård i slutningen af 1800-tallet, stilles der skarpt på kvindernes plads i historien og særligt på den 14-årige pige Lise, som midt i en brydningstid må kæmpe med den kvinderolle hun har fået tildelt.
 
Et døgn forandrer den 14-årige Lises liv for altid. Hun er den ældste i en søskendeflok og skal som den første i familien i skole, fuld af håb og tro på livet. Men da hendes mor går i fødsel, viser det sig hurtigt, at noget er galt. Som natten trænger sig på og fødslen intensiveres, må Lise forberede sig på, at den dag, der startede i barndom, kan slutte med, at hun bliver kvinden i huset.
 
DU SOM ER I HIMLEN er et intenst og bevægende portræt af en ung dansk pige fanget i en brutal tid – en fortælling om at tage ansvar, blive voksen og holde fast i det vigtigste, der findes. Håbet. 

Stærke skuespillernavne
I den bærende hovedrolle som Lise ses det helt unge kæmpetalent Flora Ofelia Hofmann Lindahl, som i februar i år sensationelt blev den yngste modtager nogensinde af en Robert-statuette i kategorien ”Bedste Kvindelige hovedrolle i en TV-serie” for DR1s dramaserie Ulven kommer.
 
Rundt om hende ses stærke kræfter som Lisbet Dahl i rollen som farmoren, Ida Cæcilie Rasmussen som hendes mor, Thure Lindhardt som hendes far samt Kirsten Olesen, Stine Fischer Christensen, Albert Rudbeck Lindhardt, Cyron Melville, Emma Rosenzweig, Jesper Asholt og Hanne Hedelund i andre roller.

Holdet bag
Instruktør Tea Lindeburg er uddannet fra New York University (2000) og Super16 (2006). Hun er skaberen bag den danske Netflix-serie Equinox, baseret på hendes egen DR-podcast Equinox 1985 og har også instrueret en række børne- og ungdoms tv-serier for DR og TV 2. Fra 1999 til 2007 organiserede hun filmfestivalen Cosmic Zoom og var vært på DR2 Premiere fra 2009-10. 

DU SOM ER I HIMLEN er produceret af MOTOR v/ Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst.

Filmen har hovedlocation på frilandsmuseet Vestfyns Hjemstavnsgård i landsbyen Gummerup i Assens Kommune. Der har også været optagelser i Den Fynske Landsby i Odense Kommune.

Filmens fotograf er Marcel Zyskind, Jesper Clausen er Production Designer, og Åsa Mossberg er klipper.

Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut v/ Konsulentordningen, FilmFyn og DR. Filmen distribueres i Danmark af Scanbox Entertainment.

DU SOM ER I HIMLEN får dansk biografpremiere 6. januar 2022.

FAKTA om DU SOM ER I HIMLEN

Cast

 • Lise – Flora Ofelia Hofmann Lindahl
 • Mor Anna – Ida Cæcilie Rasmussen
 • Far Anders – Thure Lindhardt
 • Klog Sine – Kirsten Olesen
 • Farmor – Lisbet Dahl
 • Faster Karen – Stine Fischer Christensen
 • Jens Peter – Albert Rudbeck Lindhardt
 • Kristense – Emma Rosenzweig
 • Lasse – Cyron Melville
 • Jordemoder – Hanne Hedelund
 • Doktor Lund – Jesper Asholt
 • Og mange flere

Holdet bag

 • Instruktør og manuskriptforfatter – Tea Lindeburg
 • Producere –Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst
 • Fotograf – Marcel Zyskind
 • Klipper – Åsa Mossberg
 • Production Designer – Jesper Clausen
 • Sound Designer – Peter Albrechtsen
 • Chefkostumier – Nina Grønlund

Øvrige fakta

 • Produktionsselskab – MOTOR
 • Biografdistribution – Scanbox Entertainment
 • Støttet af – Det Danske Filminstitut, FilmFyn og DR
 • Biografpremiere – 6. januar 2022