Danskerne elsker familiejulekalendere – nu rykker et helt nyt eventyr ind på Fyn

Optagelserne til den nye TV 2-familiejulekalender ‘Valdes Jul’ er i fuld gang på Fyn.

Danskerne er ganske enkelt vilde med familiejulekalendere på skærmen, og senest toppede TV 2s familiejulekalender ‘Tinka og Sjælens Spejl’ med 1,25 mio. seere i gennemsnit pr. episode i december 2022.

Og selvom der er lang tid til næste jul, kan danskerne godt glæde sig, for optagelserne til den nye familiejulekalender, ‘Valdes Jul’, er netop gået i optagelse på Fyn. Serien er støttet af FilmFyn og produceres af Cosmo Film med premiere til december 2023.

Naturen omkring os

Den nye familiejulekalender handler om drengen Valde, der møder ulvepigen Tala. Hun mener, at han er udvalgt som Skovens Vogter og derfor kan genskabe Pagten mellem skovens magiske væsener og menneskene.
Det er naturen, der er hovedarenaen, og de to forfattere bag ‘Valdes Jul’, Jesper Fink og Thomas Porsager, håber, at vi tænker en ekstra gang over naturens betydning og får lyst til at bruge mere tid i skoven.

   – Med ‘Valdes Jul’ bygger vi videre på den lange tradition, TV 2 har for at give danskerne en magisk julefortælling i december. Vi er stolte af det nye univers, som vi ser et stort potentiale i, og vi håber, at seerne vil tage lige så godt imod Valde, som de har gjort det med Tinka, siger Lea Løbger, der er TV 2 executive producer på den nye julekalender.

Magi og nye venskaber

Valde bor sammen med sin familie på Egebjerggård. Hvert år i december forvandles gården til et traditionsrigt julemarked med juletræssalg og boder, som Valde elsker. Men Valdes glæde smuldrer, da han finder ud af, at hans mor, Malou, og morfar Jens har sat gården til salg. Valde sætter sig for at forhindre salget, og da den mystiske pige Tala pludselig dukker op fra skoven, kommer Valde på sporet af en familiehemmelighed, som får betydning for opklaringen af mysteriet omkring gården. Skoven viser sig at være fyldt med magiske hemmeligheder og fantastiske væsener, og i 24 afsnit følger vi Valde, Tala og Valdes lillesøster, Rita, igennem et ægte juleeventyr fyldt med natur, nisser, kærlighed og nye venskaber.

Valde (Sander Løkke Borg) og hans far, Morten, (Henrik Vestergaard). (Foto: Sille Sterll/TV 2)

Optages delvist på Fyn

Familiejulekalenderen er skrevet af Jesper Fink og Thomas Porsager. Den produceres af Cosmo Film, der også stod bag fortællingen om Tinka, og som gennem mange år har leveret familiejulekalendere af høj kvalitet til TV 2.

Valde, Tala og Rita spilles af børneskuespillerne Sander Løkke Borg, Flora Augusta og Selma Kjær, mens Anker, der er Valdes bedste ven og klassekammerat spilles af Julius Stage Melchiorsen. Valdes mor, Malou, spilles af Julie Agnete Vang, Valdes far, Morten, spilles af Henrik Vestergaard, og morfar Jens af Ulver Skuli Abildgaard.

Desuden medvirker blandt andre Tammi Øst, Morten Brovn, Anders Mossling, Donald Andersen, Oliver Tikotzki og Isabella Møller Hansen i ‘Valdes Jul’, der optages delvist i Faaborg-Midtfyn kommune.