Anders Walters storfilm NÅR BEFRIELSEN KOMMER bliver åbningsfilm i Biograf Danmarks kommende sæson 2023/2024

Biografklub Danmark – et af Danmarks største kulturfællesskaber – har valgt den Oscarbelønnede instruktør Anders Walters nye storfilm NÅR BEFRIELSEN KOMMER som åbningsfilm i det kommende sæsonprogram 2023/24.

NÅR BEFRIELSEN KOMMER er en gribende fortælling om mod, og om at gøre det rigtige. Filmen har Pilou Asbæk, Katrine Greis-Rosenthal og det helt unge stortalent Lasse Peter Larsen i hovedrollerne samt Ulrich Thomsen, Morten Hee Andersen og Jens Jørn Spottag i de øvrige bærende roller.

NÅR BEFRIELSEN KOMMER handler om et af danmarkshistoriens kontroversielle – og mest oversete – kapitler i det 20. århundrede: Håndteringen af de hundredtusinder af tyske flygtninge, der kom til Danmark lige før og efter befrielsen af Danmark i foråret 1945. NÅR BEFRIELSEN KOMMER er skrevet og instrueret af Anders Walter, som modtog en Oscar i 2014 for kortfilmen Helium, og er efter flere års planlægning nu klar med sin første danske spillefilm.

En dansk familie i umuligt dilemma

Foråret 1945. Danmark har været besat i fem år. Forstanderfamilien på Ryslinge Højskole får vendt deres verden på hovedet, da de bliver beordret til at huse over 500 civile tyske flygtninge af den tyske værnemagt. Forstanderen Jakob (Pilou Asbæk) og hans hustru Lis (Katrine Greis-Rosenthal) sættes i et umuligt dilemma, da der hverken er mad nok eller lægehjælp til de mange syge flygtninge. Men hvis familien hjælper flygtningene, vil de blive stemplet som forrædere og dermed risikere at miste alt! Hvis Jacob og Lis ikke hjælper tyskerne, vil mange af dem sandsynligvis dø. Samtidig opdager de, at deres 12-årige søn, Søren (Lasse Peter Larsen), er begyndt at hjælpe modstandsbevægelsen, og familien presses til det yderste. Jacob og Lis skal nu træffe et valg, der vil ændre deres liv for altid.

Om filmen

Filmen er inspireret af virkelige begivenheder i 1945, og er optaget on location på og i områderne omkring Ryslinge Højskole på Fyn. Her blev der også i virkelighedens verden oprettet interneringslejr for tyske flygtninge i 1945. NÅR BEFRIELSEN KOMMER er et gribende og nervepirrende drama om næstekærlighed og almindelige mennesker under ekstremt pres. En dramatisk og gribende skildring af mod, medmenneskelighed og integritet – og en fortælling om det grufulde dilemma mange danskere blev sat i, netop som de troede krigen var slut, og et nyt liv skulle til at begynde. 

Biografpremiere

NÅR BEFIRELSEN KOMMER bliver åbningsfilm i Biografklub Danmarks sæson 2023/24 og får biografpremiere over hele landet torsdag den 24. august 2023.

Biografklub Danmark

Hvert år sammensætter Biografklub Danmarks filmudvalg sæsonens program af nye biograffilm, som klubbens medlemmer kan se i biografen til halv pris.

Den kommende sæson vil igen byde på 10 spillefilm. Resten af Biografklub Danmarks filmprogram for sæson 2023/2024 vil blive offentliggjort den 6. juni 2023.

Biografklub Danmark har i snart 30 år været danskernes foretrukne Biografklub og er et af Danmarks største kulturfællesskaber. Et medlemskab af Biografklub Danmark indeholder rabatkuponer til 10 udvalgte film, der kan ses til halv pris i alle landets biografer.

Salget af medlemskaber til den nye sæson 2023/24 starter 1. august på biografklubbens hjemmeside og i udvalgte biografer.