Ny FilmFyn-støttet komedie med Mille Dinesen på vej til Fyn

Foto: Christian Geisnæs

Snart starter optagelserne til Barbara Topsøe-Rothenborgs nye spillefilm BYTTE BYTTE BABY med Mille Dinesen, Katinka Lærke Petersen, Lars Ranthe og Kasper Dalsgaard. Med støtte fra FilmFyn vil dele af filmens optagelser finde sted på fynske locations, primært i Nyborg.

BYTTE BYTTE BABY er en graviditetskomedie om den søde ventetid – eller i dette tilfælde den knapt så søde ventetid. De to meget forskellige par, Cecilie og Andreas og Liv og Malte, er begge i fertilitetsbehandling, men da de to pars største ønske går i opfyldelse, sker det på en anden måde, end de havde forestillet sig…

Instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg siger: ”Fertilitetsbehandling er stadig enormt tabubelagt. Hele 20% af danskerne har svært ved at blive gravide, og hvert 9. barn kommer til verden ved fertilitetsbehandling. Rigtig mange skammer sig over, at de – eller rettere vi, for jeg var selv igennem fertilitetsbehandling – ikke kan reproducere uden hjælp. Med BYTTE BYTTE BABY ønsker vi at skabe et rum for dette vigtige emne, så vi kan blive en smule mindre berørings-angste, og det føler jeg, at vi kan gøre bedst gennem komedien. For når det smertefulde er skildret gennem humor, kan vi bedre sænke paraderne og grine. BYTTE BYTTE BABY er en livsbekræftende, humoristisk og smertelig graviditetskomedie, som også afspejler, hvor utrolig fordømmende vi kvinder kan være overfor hinanden”.

Handlingen

Cecilie og Andreas skal være forældre, og det skal Liv og Malte også. Forude venter ni måneders sød ventetid med den perfekte graviditet, lige indtil de opdager, at fertilitetsklinikken har ombyttet de befrugtede æg. Den alternative Liv er gravid med kontrolfreaken Cecilies baby, og babylykken bliver med ét vendt på hovedet. Den umiddelbare løsning er at bytte babyer ved fødslen, men dilemmaet sætter gang i en lavine af absurde konflikter, og de to kvinder må nærmest bytte liv, mens deres forvirrede mænd forsøger at navigere helskindet igennem den nu knapt så søde ventetid…

En moderne skildring af forældreskabets forventninger

BYTTE BYTTE BABY forventes at få premiere i de danske biografer til januar 2023 og forfatter Pia Konstantin Berg udtaler: ”BYTTE BYTTE BABY tager naturligvis sit udgangspunkt i en historie om fertilitetsbehandling, men det er i høj grad også en fortælling om graviditet og forældreskab – alle de holdninger og forventninger, der er knyttet til den moderne forældrerolle. Jeg håber også, at BYTTE BYTTE BABY kan være med til at få publikum derude til at sænke skuldrene lidt i jagten på det perfekte”.

BYTTE BYTTE BABY er produceret af SF Studios ved producer Marcella Dichmann med støtte fra Det Danske Filminstitut, FilmFyn og TV2 Danmark. Filmen distribueres af SF Studios.

For yderligere oplysninger

Klaus Hansen // FilmFyn // 2081 0959 // klaus@filmfyn.dk
Camilla Baggesen // SF Studios // 2074 0650